BG FR
 
Д-р Мария МИХАЙЛОВА
Специалист по очни болести
Пластична и естетична хирургия на лицето
 

ТУМОРИ НА КЛЕПАЧИТЕ


Значително място в окулопластиката заемат туморите на клепачите.

В голямата си част те са доброкачествени, но това може да се твърди със сигурност само, ако се изследват хистологично, тоест да се обработят и гледат под микроскоп от специалист-патолог.

При злокачествени тумори може да бъде застрашено зрението или дори живота. Адекватното лечение в ранен стадий е гаранция за успех.

Чест тумор е базоцелуларния карцином, който не метастазира, но трябва да се отстрани изцяло, за да няма рецидив. В нашия опит имаме стотици пациенти, които след оперативно лечение са забравили, че са имали подобно страдание. Тук основното правило е пълното отстраняване на тумора с обширно изрязване в здраво и последваща реконструкция на дефекта за максимално естетичен вид.

При някои видове злокачествени тумори, за съжаление, може да се наложи отстраняване на окото, за да се запази общото здраве и живота на пациента. Хирурзите, които извършват тези операции трябва да бъдат с богат опит в окулопластиката, поради необходимостта да се реконструира голям дефект в близост с окото и да се запази функцията на клепачите максимално, както и да има добър естетичен резултат.


 

В НАЧАЛОТО
ПРЕДСТАВЯНЕ
ПУБЛИКАЦИИ
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
ГАЛЕРИЯ
КОНТАКТИ

Created and Powered by Studio IDA